Juridisch Kwaliteitsmedewerker

Solliciteer nu

Juridisch Kwaliteitsmedewerker

Zie jij de wet als jouw speelveld? Word onze Kwaliteitsmedewerker en breng jouw spel naar ons team!

Fulltime / Parttime · Raetsheren - Alkmaar

Ben jij een scherpe denker met een passie voor de wet? Heb je oog voor detail en een talent voor het oplossen van juridische puzzels? Wil je graag jouw juridische kennis en vaardigheden inzetten om ons team te versterken en bij te dragen aan rechtvaardigheid? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van ons dynamische juridische team en een verschil te maken in de verzekeringsbranche.

Pieter
Charelle

Jouw juridische functie

De functie is voor 32-40 uur per week.

Als Juridisch Kwaliteitsmedewerker ondersteun je ons juridische team bij diverse taken, zoals het voorbereiden van documenten, uitvoeren van onderzoek en assisteren bij procedures. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om effectief te samenwerken met collega's, cliënten en andere belanghebbenden. Kennis van wet- en regelgeving is een must, en je hebt de capaciteit om deze toe te passen in verschillende situaties. Met jouw bijdrage zorgen we voor efficiënte en accurate juridische processen.

Wat ga je doen?

In deze functie geef je een praktische invulling aan diverse juridische vraagstukken binnen de organisatie. Je kan hierbij denken aan het controleren van contracten, het opstellen van beleidsdocumenten en het in kaart brengen van risico’s. 

Je belangrijkste taken als Kwaliteitsmedewerker zijn:

 • Het signaleren van nieuwe wet- en regelgeving en een praktische invulling geven aan de te nemen maatregelen.

 • In kaart brengen van de juridische-, toezicht- en ethische compliance risico’s van de organisatie.

 • Het creëren van awareness voor compliance en gedragsrisico’s in de organisatie.

 • Controleren van overeenkomsten en contracten.

 • Ordenen van dossiergegevens.

 • Uitzoeken van juridische vraagstukken.


Wat verwachten wij van je?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau, met een juridische achtergrond.

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

 • Ervaring in een financiële dienstverlening is een pré.

 • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden.

 • Actuele kennis van relevante wet- en regelgeving.

Voldoe je niet geheel aan de functie-eisen maar ben je wel enthousiast geworden? Ook dan dagen wij je uit om te solliciteren.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris op basis van opleiding en ervaring.

 • Een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden met o.a. 27+ vakantiedagen, een premievrije pensioenregeling, winstdeling en reiskosten- en thuiswerkvergoeding.

 • Je kan je aansluiten bij verschillende commissies zoals de Ondernemingsraad, Cultuurcommissie en Young Raetsheren.

 • Wij bieden bedrijfsfitness, sportieve activiteiten en fitweken, want wij hechten veel waarde aan de vitaliteit van onze medewerkers.

 • We organiseren regelmatig evenementen, personeelsfeesten, uitjes en borrels.

 • Diverse opleidingsmogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.

   

  Bij Raetsheren hechten we waarde aan duurzaamheid, mens en milieu. We kijken continu hoe we die maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm kunnen geven en geloven dat onze initiatieven een verschil kunnen maken. Zo geven we sollicitatietrainingen via JINC, doen we mee met NLdoet en dragen we ad hoc bij aan goede doelen. Bovendien organiseren wij jaarlijks een marktevenement waarbij we ons gezamenlijk inzetten voor een goed doel zoals Villa Pardoes.

“Bij ons is plezier buiten het werk om óók belangrijk. Er zijn regelmatig borrels, feesten en activiteiten.”

Guido van Ravenzwaaij - Acceptant

Je werkplek als Kwaliteitsmedewerker

Wil jij aan de slag in de dynamische wereld van verzekeringen? Raetsheren, een toonaangevende assurantiemakelaar en onderdeel van Acrisure, is op zoek naar gedreven individuen zoals jij. Als één van de top assurantiemakelaars in Nederland leggen we de nadruk op sterke relaties met onze klanten, verzekeraars en vooral onze 220 collega's. Als Kwaliteitsmedewerker krijg je de kans om in een mensgerichte omgeving te floreren, waarbij persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan. Wij bieden afwisselend werk, vrijheid en zelfstandigheid. Zet de volgende stap in je carrière en werk samen met ons aan risicoadvies en toekomstbestendige verzekeringsoplossingen. Jouw ambities zijn bij Raetsheren in goede handen.

Integriteit is prioriteit

Solliciteer je voor de vacature Kwaliteitsmedewerker bij Raetsheren en praten we verder, dan gaan we ervan uit dat je instemt met een integriteitsonderzoek. Deze screening is bedoeld om de integriteit van onze medewerkers te waarborgen.

Solliciteer

Is dit de uitdaging waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Aarzel dan niet en grijp deze kans om te solliciteren. We horen het graag als je interesse hebt of vragen over de rol van Kwaliteitsmedewerker. Voor alle details over de functie kun je terecht bij Charelle Fredrikstadt (Specialist Compliance, Quality & Risk) en voor al je andere vragen staat Thijs Engels (HR) voor je klaar. Wij zijn beiden bereikbaar via 072-5414151. Laten we samen kijken hoe jij ons team kunt versterken!

Acquisitie door externe partijen wordt niet op prijs gesteld.