Risico- en Preventieadviseur

Solliciteer nu

Risico- en Preventieadviseur

Bescherm samen wat telt: word onze Risico- en Preventieadviseur en bouw aan een veiligere toekomst!

Fulltime / Parttime · Raetsheren · Nederland

Wil jij een cruciale rol spelen in het beschermen van waardevolle activa en het waarborgen van de veiligheid van mensen en bedrijven? Als Risico- en Preventieadviseur bij Raetsheren krijg je de kans om de leiding te nemen in het identificeren, evalueren en beheersen van risico's, en tegelijkertijd preventieve maatregelen te implementeren die onze klanten beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. Sluit je aan bij ons team als Risico- en Preventieadviseur en maak een verschil!

Maak kennis met jouw collega's

Hans

Paul

Wim

Functieprofiel Risicoadviseur

De functie is voor 32-40 uur per week.

Als Risico- en Preventieadviseur beoordeel je risico's, leer je van schades en bied je kennisoverdracht aan relaties. Het doel is om (bedrijf)schade zo veel mogelijk te beperken. Denk bijvoorbeeld aan de productieomgeving van een industriële onderneming, een gemeente, woningcorporatie of een campus van een Hogeschool. Op basis van een analyse zorg jij ervoor dat risico technische maatregelen worden aangedragen en zie je erop toe dat ze ook genomen worden in overleg met de relaties. Met deze maatregelen worden risico’s verkleind en daarmee ook de eventuele omvang van schade in het geval van een calamiteit.

Jouw werkzaamheden

Je belangrijkste taken als Risico- en Preventieadviseur zijn:

 • Het inspecteren van (verzekerde) objecten conform een vast format.

 • Het adviseren van relaties op het gebied van technische en organisatorische maatregelen teneinde  de verzekerbaarheid te verhogen/ waarborgen.

 • Het begeleiden van inspecties (in samenspraak met sluiting en accountmanagement).

 • Het rapporteren middels een vast format omtrent de genomen/ te nemen preventieve maatregelen met als doel accountmanagement en sluiting te informeren omtrent de opvolging van diverse maatregelen.

Wat verwachten we van jou?

 • Mbo-opleiding (Bouwkundig technische richting) of hbo-opleiding richting Techniek (HTS) met werktuigbouwkundige achtergrond en bewezen sterke affiniteit met techniek.

 • Opleiding risicodeskundige (NIVRE/NVVK) is een pré.

 • Minimaal 5 jaar ervaring als risicoadviseur / risk engineer bij een verzekeraar, makelaar of expertiseorganisatie.

 • Je bent gewend een betrouwbaar, onderbouwd inspectierapport te maken, dat voldoet aan de eisen en wensen van de relatie en de verzekeraar(s).

 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden zowel in Nederlands als Engels.

  Voldoe je niet geheel aan de functie-eisen maar ben je wel enthousiast geworden? Ook dan komen wij graag met jou in contact.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een goed salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.

 • Een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden met o.a. 27+ vakantiedagen, een premievrije pensioenregeling, winstdeling en leaseauto.

 • Je kan je aansluiten bij verschillende commissies zoals de Ondernemingsraad, Cultuurcommissie en Young Raetsheren.

 • Wij bieden bedrijfsfitness, sportieve activiteiten en fitweken, want wij hechten veel waarde aan de vitaliteit van onze medewerkers.

 • We organiseren regelmatig evenementen, personeelsfeesten, uitjes en borrels.

 • Diverse opleidingsmogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.

Bij Raetsheren hechten we waarde aan duurzaamheid, mens en milieu. We kijken continu hoe we die maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm kunnen geven en geloven dat onze initiatieven een verschil kunnen maken. Zo geven we sollicitatietrainingen via JINC, doen we mee met NLDoet en dragen we ad hoc bij aan goede doelen. Bovendien organiseren wij jaarlijks een marktevenement waarbij we ons gezamenlijk inzetten voor een goed doel zoals Villa Pardoes.

“Ik haal veel plezier uit mijn werk, omdat ik de mogelijkheid krijg om iedere dag met relaties te sparren over risico’s en verzekeringsoplossingen.”

Dennis Sier – Accountmanager

Je werkplek als Risicoadviseur

Wil jij aan de slag in de dynamische wereld van verzekeringen? Raetsheren, een toonaangevende assurantiemakelaar en onderdeel van Acrisure, is op zoek naar gedreven individuen zoals jij. Als één van de top assurantiemakelaars in Nederland leggen we de nadruk op sterke relaties met onze klanten, verzekeraars en vooral onze 220 collega's. Als Risico- en Preventieadviseur krijg je de kans om in een mensgerichte omgeving te floreren, waarbij persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan. Wij bieden afwisselend werk, vrijheid en zelfstandigheid. Zet de volgende stap in je carrière en werk samen met ons aan risicoadvies en toekomstbestendige verzekeringsoplossingen. Jouw ambities zijn bij Raetsheren in goede handen.

Integriteit is prioriteit

Solliciteer je voor de vacature Risico- en Preventieadviseur bij Raetsheren en praten we verder, dan gaan wij ervan uit dat je instemt met een integriteitsonderzoek. Deze screening is bedoeld om de integriteit van onze medewerkers te waarborgen.

Solliciteer

Is dit de uitdaging waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Aarzel dan niet en grijp deze kans om te solliciteren. We horen het graag als je interesse hebt of vragen over de rol van Risico- en preventieadviseur. Voor alle details over de functie kun je terecht bij Paul van der Linden, Chief Broking Officer en voor al je andere vragen staat Thijs Engels (HR) voor je klaar. Wij zijn beiden bereikbaar via 072-5414151. Laten we samen kijken hoe jij ons team kunt versterken!

Acquisitie door externe partijen wordt niet op prijs gesteld.